Make your own free website on Tripod.com

 

 

bewoners 

 

 

 

 

 

 

 

 

villa
Lely
 

 

 

 

 
















Klik op "vernieuwen" voor een juiste weergave van de tekst.

Het gezin dat Villa Lely bewoont bestaat uit: Lely,zij is poppenhuisminiaturist; Frans, hij is notaris van beroep. Zij zijn de ouders van dochter Floortje van 9 maanden en dochter Suzanne van 4 jaar. Huisdieren zijn er ook: de collie Taran en kat Punky.

Hier een foto van Lely op haar poppenhuisatelier op zolder. De hele zolder is voor haar want voor haar hobby, het maken van poppenhuizen en miniaturen, heeft ze erg veel ruimte nodig.





De kast waarin veel van Lely's knutselspullen een plaats krijgen is af.



Aan het tasje kun je wel zien waar Lely haar poppenhuismaterialen koopt! ;0)




Dit is Floortje en zij is 10 maanden jong. Het is een fimo-meisje en het was leuk om haar te creren. Ik heb het meisje z gemaakt dat met behulp van een extra paar armen en benen die gemakkelijk te verwisselen zijn, zij verschillende houdingen kan aannemen. Zij kan daardoor later (;0) staan en dingen vasthouden.
Het plan is om voor haar nog bijpassende witte leren schoentjes te maken. Die worden dan 8mm lang!


en dit zijn ze geworden! In het vakje rechts in het doosje liggen witte reserve vetertjes. Ze heeft ook leuke blauwe gebreide slofjes gekregen.(foto volgt)





De kinderkamer van de meisjes. Suzanne is goed te zien en Floortje zit rechtop in haar bedje. De deur van deze kamer met het gebrandschilderde raam met afbeelding van kolibrie en bloem vind je op een close-up-foto HIER



Dit Del Prado hobbelpaardje (aanzienlijk naar eigen smaak veranderd) is bestemd voor Floortje

Dit popje met lila kleertjes is de pop van Floortje. Kleding: mutsje, jurkje, broekje en sokjes heb ik gebreid met zijdegaren op naalden 0.6 mm en met haaknaald 0.6 zijn wat randjes gehaakt.
later kwamen er ander speelpopjes bij voor de meisjes
De deur in de achtermuur op de laatste foto's van deze pagina bevindt zich op de overloop van de eerste etage en geeft behalve toegang tot de kinderkamer ook toegang tot de kamer van de ouders alsmede de garderobe/kleedruimte. Op de overloop leiden andere deuren naar de ruime badkamer met riant ligbad op pootjes en naar nog twee slaapkamers en een gastenkamer anex badkamer. Deze laatste is goed te zien door het glas van de deur van de kinderkamer.





Email Wilga







Terug naar Del Prado Startpagina