Del Prado serie I
Del Prado serie 2


de entree


The Secret Garden --> pagina's van de tuin met prieel!

Wilga's Poppenhuis Wereld met link naar WEBWINKEL Poppenhuisatelier de Witte Stee.
LET OP WIJ VERKOPEN NIETS AAN ONDERDELEN VAN HET DELPRADOHUIS!
Het huis (onderdelen, meubels en boekjes) is vroeger door Betapress verspreid en de onderdelen van het huis zijn nooit in poppenhuiswinkels te koop geweest

LIJST MET GELEVERDE ONDERDELEN
*******

onze collie Taran zie je in deze globe in de hal beneden!! (globe by Manja)de kinderkamer van de meisje kreeg later een deur die leidt naar de overloop en het trappenhuis

EVEN GEDULD: INTROTEKST VOLGT

*Het volledige Del Prado poppenhuis met aanbouw, met
*Alle meubilair en
*Accessoires
*Encyclopedie van de geschiedenis van het poppenhuis van vroeger tot nu, boordevol kleurenillustraties, overzicht van bijzondere poppenhuizen, museabespreking, stijlkamers enz. In totaal 10 banden!


Een kleine greep uit wat er zoal besproken wordt met talrijke ondersteunende foto's en tekeningen:


het maken van mooie vloeren, meubilair, poppenmensjes, pruikjes, diverse kleding uit verschillende periodes, manden maken, minibreien en borduren met veel patronen en kleurenafbeeldingen, enz. enz.
Ook bevatten de wekelijkse uitgaven diverse bouwtekeningen voor allerlei huizen, o.a. een visserswoning, een cafe-restaurant, winkels en bijvoorbeeld ook de zogenaamde gazebo's oftewel prieeltjes.Dit alles met duidelijke beschrijvingen en foto's. Persoonlijk wacht ik met de bouw van het huis tot alle onderdelen er zijn. (juli 2000...>>>ben inmiddels begonnen!!!) Omdat het huis een vlakke achterkant heeft denk ik dat ik me houd aan de verlichtingsadviezen van Del Prado waarbij ze de bedrading langs vloeren en plafonds laten lopen met koperband of het bekende CirKit. Maar voor hetzelfde geld vind ik bedradingen van de diverse lampjes aan de achterkant samen laten komen en verbinden aan een verloopstekker toch handiger....


SCROLL VERDER NAAR BENEDEN ALS JE DE OVERIGE PAGINA'S WILT ZIEN VAN WILGA'S DEL PRADO HUIS (eind 2002: het huis is inmiddels helemaal klaar!)

*************
************************
Momenteel (aug. 2000) werk ik aan de meubeltjes van de Del Prado serie. De Del Prado bouwpakketjes heb ik verwerkt met wat eigen inbreng, om ze aldus mijn persoonlijke touch te geven. Op deze manier zijn ze niet beter maar gewoon iets anders geworden.
Deze boekenkast heb ik als pronkkast in gebruik voor de Delfts Blauwe spullen. (oorspronkelijk design: geen kastjes onder)
keukentafel met ingelegde ceramische siertegels.
(oorspronkelijk design: geen tegels, andere bekleding voor de stoelen)Stoel met luipaardprintje. Ik had twee exemplaren en de tweede heeft de stof die Del Prado levert als bekleding en die vind ik ook mooi!
(oorspronkelijk design: bekleding in rose bloemenprint)

Ladenkast voor de slaapkamer. Ik heb ze gebeitst met lazur beits op waterbasis. Sieradenonderdelen gebruikt als deurknopjes.
(oorspronkelijk design: houten ladenknopjes en gebruik van bruine beits)

Het bed is met dezelfde beits bewerkt als alle andere slaapkamer meubels. Ik heb het bed een matras gegeven , een mooi laken en deken en bovenop een gehaakt sprei met sierkussens. Op deze manier kan het bed dus verschoond worden. ;o)
(oorspronkelijk design: alles zit aan elkaar vastgeplakt (matras aan beddensprei, toch geeft die versie ook een mooi resultaat om te zien, vind ik)

Hoekkast voor de slaapkamer of badkamer ; wederom het lavendelblauw als beitskleur genomen; deurtje onderin om handdoeken in op te bergen, deur kan geopend en gesloten worden. Op de witte planken zie je allerlei flesjes met schoonheidsmiddeltjes, flesjes gevuld met badzout, schaaltjes met badparels, parfumflesjes etc.
(oorspronkelijk design: geen werkende deur onderin en de kast is in 1 kleur geverfd/gebeitst. Ik dacht door het gebruik van 2 kleuren de hoekkast wat meer diepte te geven...)


Keukenkast delen hadden een prachtige nerf. Daarom heb ik deze kast niet geverfd maar gebeitst met antiekbeits in "forest green".
(oorspronkelijk design: afgesloten..... vitrine met gaas daar waar op deze foto een open vak met extra plank is aangebracht. Daardoor kunnen de bewoners tenminste bij hun keukenattributen.
Wilga's overige DP-pagina's:

Bewoners
van VILLA LELY
en foto's van atelier op zolder en van de kinderkamer

Meer FOTO'S van DP-werkstukken

Extra Miniaturen gemaakt voor het Del Pradohuis.

KERSTwoonkamer van Villa lely


MINIMINI-huisje schaal 1:144