AANVULLENDE INFORMATIE EN TIPS
BIJ DE SERIE PATRONENBOEKJES VAN
WILGA VAN DEN WIJNGAART


POPPENHUISMINIATUREN 1 In Poppenhuisminiaturen 1 staan o.a. patroontjes voor de poppenkleertjes van een popje van 1,9 cm. Dit popje ziet u op de witte commode staan links van het grotere popje. Het blauw/groene popje is 3 cm en de patroontjes voor dit popje staan in Poppenhuisminiaturen 2. De blote en kale popjes van plastic zijn bij ons verkrijgbaar. Ook kunt u bij ons terecht voor diverse breigarens zoals Venne, lijstjes om borduurtjes in te lijsten of voor de blote Heidi Ott baby's, peuters, basisschoolkinderen en tieners.
het patroon voor deze leren kinderschoenen kan natuurlijk worden aangepast om grotere maat schoenen te maken.


Alle wit-gele kleertjes passen o.a. de Heidi Ott baby. Soms moet je met de kleding uit de boekjes voor bepaalde popjes kleine aanpassingen doen terwille van het gemak van het aankleden van deze kleine baby's. Heeft u bv het truitje eenmaal aangetrokken maak dan met een wit draadje de halsopening wat kleiner met wat onzichtbare steekjes aan beide kanten.


de sokjes hebben een goede pasvorm voor zowel Heidi Ott als andere babypopjes zoals de rubberen baby's. Belangrijk is om de naden op de juiste wijze te sluiten hetgeen in het boekje wordt beschreven in de introductie.


Onderstaand peutertruitje wordt aan 1 stuk gebreid vanaf de armsgaten en heeft een ingebreid bootje.
Het patroon is makkelijk en erg leuk om te breien. Indien u het inbreien van de motiefjes wat lastig vindt, kunt u ze natuurlijk ook opmazen.
POPPENHUISMINIATUREN 2

Daarin staat o.a. een patroon en beschrijving voor een miniatuurbeertje met een provincievlag in zijn voorpootje.


In het boekje staat een patroon van een berenhesje met daarin ingebreid de provincievlag van Drenthe:


Hieronder vindt u voor dat zelfde hesje het inbreipatroon voor de vlag van Brabant.


De gebreide winteroutfit voor de dame in het boekje is gebreid met Silky rood en wit en kan ook worden gebreid met ons Venne colocoton garen.
In het boekje staat ook een gebreid handtasje met meegebreide kraaltjes welke gebreid is met zachtroze Venne linnen (verkrijgbaar in de webwinkel). Dit tasje kan ook gebreid worden met de Silky of Venne colcoton passend bij de winteroutfit voor de dame en ziet er dan uit zoals op onderstaande foto
POPPENHUISMINIATUREN 3

Indien u geen vlinderknoopjes wilt gebruiken voor het zijden vestje kan natuurlijk ook een klein kraaltje als knoopje gebruikt worden. We hebben ook andere kleurtjes zijde om het vestje te breien, zie daarvoor onze breimaterialenpagina.Het bankje met uitschuifbare opbergkist kan ook goed dienst doen op de kinderkamer voor de berging van speelgoed. Pas de kleurtjes van dit meubeltje dan aan aan de kleuren van de kinderkamer.

De jongenstrui met de vrachtwagen is ook te breien met ingebreid anker ipv de vrachtwagen. Neem hiervoor blauw gem�leerd Venne en donkerblauwe effen Venne voor het anker.
dit is het anker-inbreipatroontje:

het patroon is iets hoger dan de vrachtwagen dus pas de witte toeren erboven en eronder even aan.
(begin met 2 witte nld tricotsteek en eindig met 2 nld wit in tricotsteek)

POPPENHUISMINIATUREN 4


het groen met witte peutersetje is ook leuk in het rood met zachtgeel.


In het boekje worden bij het pakje ook sokjes beschreven. Deze zijn erg eenvoudig te breien en gebruik de voet van het peutertje als "mal" voor een goede pasvorm als je extra sokjes wilt breien om ergens neer te leggen. Als je door de sokjes nl het draadje rijgt(zie patroontje in het boekje) en passend aantrekt en afhecht dan krijgen de sokjes de juiste pasvorm en kunnen ook weer uit- en aangetrokken worden.
Ze zijn tevens passend voor de rubberen babypopjes die wat grotere voetjes hebben dan de Heidi Ott baby's.

Voor het breien van de dubbele kabel in het blauwe meisjesvest kunt u gebruik maken van een hulpnaaldje/kabelnaald 0.8 mm (bij ons verkrijgbaar � 1,50)maar u kunt hiervoor ook een veiligheidsspeld gebruiken. Zorg dat de dikte van deze speld overeenkomt met de dikte van uw naalden!


Sluit indien u een trui bij een pop aantrekt pas de mouw-en zijnaden nadat u het kledingstuk over het hoofd van de pop heeft gehaald. U houdt daarmee het kledingstuk in vorm, de armen hoeven niet door de mouwen gehaald te worden en de vaak uitstekende vingers en/of duim hoeven dan niet door de manchet getrokken/gesjort te worden. Het sluiten van deze naden aat het mooist met de 8-steek waarvan u de uitleg in de introductie van het boekje vindt.

Het tulptruitje voor het Heidi Ott meisje ziet er in andere kleuren weer heel anders uit:POPPENHUISMINIATUREN 5


Van het patroon van het vloerkleed kunt u ook een traploper borduren.
Het patroon dient dan verticaal geborduurd te worden op soepele borduurstof bijvoorbeeld Aida evenweave.


POPPENHUISMINIATUREN 6


Het schelpenrandje voor de jurk (onderaan en bij de mouwen)wordt als volgt gehaakt:
*haaknaald insteken en 1 vaste haken
in dezelfde steek achtereenvolgens een half stokje haken een stokje haken en weer een half stokje haken (dus deze 3 in dezelfde steek haken) afsluiten met een vaste in dezelfde steek.
Er is dan 1 schelpje klaar en je hebt 5 x in dezelfde steek gestoken.
Herhaal vanaf*
Sla eventueel 2 steekjes over tussen de schelpjes als je dat leuker vindt.
Borduur deze traploper uit boekje Poppenhuisminiaturen 6 op de juiste lengte van uw trap. In dit voorbeeld is de loper gemaakt voor een trapje in een spiltlevelwoning en aangezien het een repeterend patroon is kunt u de loper op elke gewenste lengte maken.POPPENHUISMINIATUREN 8

Damestrui met bloemen: de bloem (verschillende groottes) wordt gevormd door 5 kettingsteken te borduren om een denkbeeldig cirkeltje van 1 � 1,5 mm.
Het cirkeltje (hartje van de bloem) wordt later opgevuld (zie beschrijving in het boekje)


Hieronder ziet u de animatie van het maken van de kettingsteek.
De animatie toont er twee achter elkaar maar voor de bloem moeten er dus 5 in de rondte worden gemaakt!
De steel en de blaadjes worden met stiksteekjes gemaakt.


Voor de kraag van de damestrui is een metertje hoogpolig/fluffygaren nodig:

Wij hebben geen klosjes fluffygaren maar wel enkele meters van het benodigde witte of roze of gele materiaal benodigd in boekje 8.


Het lieve oranje witte babyjurkje gebreid met katoen 70/2

kan ook gebreid worden met G�termann garens en ziet er dan zo uit:


TERUG naar de pagina met benodigdheden


TERUG naar de Poppenhuiswinkel