De boekjesserie met 1:12 patroontjes is geschreven door
Wilga van den Wijngaart


Er zijn 9 delen verschenen voor miniaturen schaal 1:12 en er zijn 2 boekjes verschenen voor poppenhuisbewoners schaal 1:24.
Wij verkopen ook alle benodigde garens vermeld in de boekjes alsmede de poppen die model staan in de boekjes.
Alle boekjes zijn op A-4 formaat met kaft volledig in kleur en tientallen -uitsluitend- kleurenfoto's op de pagina's.
De prijs van de boekjes is E 12,95 per stuk excl. verzendkosten indien het boekje verstuurd moet worden. De verzendkosten zijn voor 1 boekje E 2,40, voor 2 exemplaren E 3,00 en voor 3 tot 5 exemplaren is pakketpost aan te bevelen.
Wilt u graag een boekje bestellen? Dat kan. Stuur een mailtje met uw naam en adres naar Poppenhuisatelier de Witte Stee
en u krijgt bericht betreffende betalings- en verzendgegevens.


Dollhouse Miniatures 1 - 7: English pages!


************************************************************
RESULTATEN VAN MINIATURISTEN IN LOTERIJEN

Op DEZE PAGINA ziet u alle kleuters uit mijn 9 patronenboekjes in een klasje samen met juf Ottie (uit boekje 8).


POPPENHUISMINIATUREN 1 - heeft 22 pagina's en zit boordevol kleurenafbeeldingen van patronen en het uiteindelijke resultaat van de miniaturen. Het bevat allerhande bijzondere 1:12 patronen, van breipatronen tot het maken van leren kinderschoenen.enkele resultaten -
complete kledingoutfit voor meisje: beschrijvingen voor het maken van de blokjestrui, het rokje en de leren schoentjes en nog veel, veel meer in Poppenhuisminiaturen 1.


maak zelf je centuurtjes en je leren schoentjes voor de poppenhuisbewonertjes
***********************************************


POPPENHUISMINIATUREN 2 - met 26 pagina's geïllustreerd met meer dan 40 kleurenfoto's!
Ook dit 2e deel in deze serie heeft weer erg veel variatie: diverse breipatronen, stap-voor-stap je eigen miniatuurbeertje maken, realistische rozen in boeket, etc. etc.!enkele resultaten -
De outfit van deze dame bestaat uit hartjestrui met bijpassende muts en een pantalon model "worker" met lekker veel zakken. Waar de pantalon van gemaakt wordt? Staat in het boekje!

***********************************************POPPENHUISMINIATUREN 3 - met 27 pagina's en weer voorzien van talrijke kleurenfoto's. In het boekje staan o.a. beschrijvingen van 2 leuke meubelstukken.enkele resultaten - some results:


herenoutfitopbergbankje: bankje met geborduurde zitting en opbergbak met uitneembare plank er onder (opbergruimte voor bijvoorbeeld handwerkspulletjes, boeken, tijdschriften etc.)

Verder o.a. een herenoutfit: Noorse trui met ijsmuts en een pantalon met insteekzakken; het damesvest (zie foto van de mouw hierboven) heeft meegebreide kraaltjes. Er wordt in het boekje precies uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en hoe eenvoudig en leuk dit is om te doen.
De rode sneeuwpoptrui van het meisje links op de foto heeft een meegebreide gouddraad, speciaal geselecteerd garen hebben wij daarvoor uitgekozen en is bij ons leverbaar. Het maakt de trui extra feestelijk door de schittering van het gouddraad!
In totaal 18 patronen en beschrijvingen in dit boekje.POPPENHUISMINIATUREN 4 met 26 pagina's
Er zijn 2 hoofdthema's verwerkt nl. de thema's zonnebloemen en tulpen.
Zo is er een damestrui met zonnebloem in reli�f, erg leuk om te breien en ze krijgt er een bijpassende hoed en tas bij maar u kunt ook aan de slag om de miniatuurvariant van de zonnebloem, de Pacino te maken. De tulpentrui voor zowel moeder en kinderen kan worden gemaakt maar ook de tulpen zelf zijn leuk om te maken. Ook is er een leuke oerHollandse deurmat te borduren en wat dacht u van een lieve kabouterknuffel om te breien voor uw poppenhuiskind?

Het patroon voor de kleding van onderstaand speelpopje staat ook in dit boekje. (zie speelpopje op de arm van de pop)enkele resultaten -


kindertwinset - trui van ultradun garen in 3 tinten en kabelvest - en kleed er een popje ook mee aan! (zie voor het olifantknoopje onze benodigdhedenpagina)


kleding voor peuterjochie en zijn tweelingzusje en geef ze ieder een kabouterknuffel!


borduur deze oer-Hollandse deurmat voor je huis of roombox of als cadeautje voor een miniatuurliefhebber in het buitenland ;0)


mooie tulpen passen bij het tulpthema


een echte uitdaging deze damestulpentrui


aan de slag met zonnebloemtrui in geel en groen gem�leerd garen, de hoed, de tas en de zonnebloemen variant Pacino maak je er voor een fleurig geheel mooi bij!
HIER vindt u de pagina's met allerlei benodigdheden die in de boekjes zijn gebruikt. Deze zijn bij ons verkrijgbaar alsmede ondersteunende artikelen zoals de paspoppen (voor kinderen en volwassenen) voor de truien, blote speelpopjes om aan te kleden voor uw liefste poppenhuiskind, speciale miniatuurboutjes met moertjes, verschillende stofjes, schijfjes en splitpennen voor een miniatuurbeertje, welk papier benodigd is voor de rozen en andere bloemen en planten en niet te vergeten het speciale leer in diverse tinten voor het maken van de diverse schoentjes. Ook leveren wij de kant en klare pootjes voor het opbergbankje uit boekje 3 met de speciale borduurwol voor de geborduurde zitting.

VERVOLG naar meer boekjes


TERUG NAAR DE CATALOGUS

TERUG NAAR DE HOOFDPAGINA VAN POPPENHUISATELIER DE WITTE STEEAlle peuter en kleuters uit de 9 boekjes en de juf uit 1 van de boekjes: