Wilga's honden in pastel Wilga's honden in pastelOp het yorkshire-terrierforum zag ik een foto van de 7 yorkjes van Anja en Rob.
Het leek me leuk om te proberen deze hondjes op een pasteltekening te zetten
en wel eentje van zo'n 11 x 16 cm dus een miniatuur.


Dit is de foto van de 7 Yorkshireterriers:


Dit zijn de namen van de hondjes:
groene strik = Elina
roze strik = Donatella
paarse strik = Faith
gele strik = Bonnie-Lass
blauwe strik = Caitlyn
oranje strik = Gwendolin
rode strik = Amber

Eerst alles maar eens klaargelegd zoals:
pastelpotloden (merk Derwent), papier : 130/gr Clairefontaine Ingres zuurvrij Pastelpapier.

Ben begonnen met Faith het 3e hondje van links en
daarna met Donatella het hondje rechts van haar dus links van Faith op de foto.
Het formaat van de getekende hondjes is gemiddeld 3 x 2 cm.En toen ineens was Bonnie-lass ook op de tekening:

Ik zie dat ik de potloodschets van het stukje van de middenbank helemaal verkeerd heb opgezet...
Dat wordt nog wat die bank want ik teken eigenlijk nooit voorwerpen.


Daarna kwam Elina erbij zitten.


De volgende wordt de zo parmantig zittende Caitlyn....
een opzetje is al gedaan: oogjes, neusje en een paar contouren; de rest wordt direct met krijt ingevuld.
De krijtjes die ik denk nodig te hebben liggen klaar.


Ja hoor, daar is ze dan....donkere Caitlyn


Kom er maar bij Gwendolyn, het is hier gezellig!
Let niet op het stukje wit krijt aan haar linkerzij...dat is vast voor Ambers lijfje.


Amber is ook klaar, tekening is nog wat bijgewerkt en alle hondjes zitten gezellig op de grote bank!
Het eindresultaat van de pasteltekening:


Deze pagina is gemaakt met toestemming van Anja en Rob Aartsen, eigenaars van deze geweldige hondjes.
Ik vroeg hen om een karakterschetsje van hun 7-tal en dit is wat ze schreven:


Elina: zij is het typische terri�rmeiske; gaat er vol op in met spelen en kan er best wel hard tegenaan gaan. Ze kan uren doorgaan en met veel tam tam als ze een speeltje wil hebben dat net een ander eventjes heeft. Ook is ze lief maar verdedigt de tuin met heel haar hartje en kan post stuk maken als de beste, echt een terri�r.

Donatella: ons eerste cadeautje van een vriendin; een supervlug meiske, een soort adhd hondje en een pechvogeltje. Ze is ook zeer lief maar door omstandigheden angstig voor andere mensen; speelt ook leuk en kan in 2 minuten bij een piepballetje de piep er uit hebben, maar ook zij heeft het karakter �als ik iets zie wil ik het ook�; echt een softy maar kan ook erg bazig zijn.

Faith: toen ze bij ons kwam wisten we dat ze het niet leuk heeft gehad in haar vroegere leventje en we moesten alles uit de kast halen om haar te begrijpen, ook met speciale hulp, maar ze is zooooooooooooo lief maar ook zooooo angstig. In de tijd die ze nu bij ons is, zien we het verschil erg goed: ze wil wel maar durft niet zo goed; laat alles heel gelaten toe; speelt ook leuk en pikt alle speeltjes, balletjes van de meiden af en is gek op mijn man. Ze heeft een lief karakter.

Bonnie-lass: heeft de meeste haren. Ze zijn lang en wat dun en haar staart is zo�n 20 cm. Ze vindt het absoluut niet nodig om geborsteld te worden dus dat is min of meer een strijd met een kleine omkoping. Ze is het gauw zat en gaat er vol tegen in; echt een meid met een terri�rkarakter. Haar allerbeste kant is dat ze zo ontzettend lief is en ook alle andere meiden geadopteerd heeft. Ze heeft een lang uithoudingsvermogen om te krijgen wat ze wil.

Caitlyn: is een goede sul maar tegelijkertijd een tijgerin. Ze kan rustig uren op je schoot liggen en dan ineens omslaan en spelenderwijs meedoen of het stel tot stilte manen en laten weten dat ze het zat is. Ze is onderdanig naar ons toe maar wee o wee ook zij weet hoe ze het voor elkaar moet krijgen als ze wat wil; pootje krabben is haar favoriet en uitdagend spelen met de anderen vindt ze leuk.

Gwendolin: is de jongste van de zeven en ja ja de brutaalste , ondeugendste, echt een dondersteen en nergens bang voor; daagt de oudere meiden uit en gaat vol in de aanslag om met degene te spelen die dat wil. Zij kan met geluidjes aangeven dat ze wat wil.

Amber: is bij ons gekomen na een superslechte start. Ze heeft het gauw door dat je als een prinsesje behandeld kan worden als je maar genoeg praat. Ja, praat, met haar superzielige oogjes die ze kan opzetten. Met een groot uithoudingsvermogen krijgt ze het voor elkaar om datgene te krijgen wat ze wil. Ze is fotogeniek en erg trouw aan ons en superlief met kinderen.


De tekening is in januari 2010 nadat hij met pastelfixatief is bewerkt naar Rob en Anja en de yorkjes verstuurd.
Ik had me nog wel even verontschuldigd dat ik ongevraagd een tekening had gemaakt met hun hondjes als model maar ja, anders was het geen verrassing meer!
Dit was hun reactie:

Lieve lieve Wilga, wat is die mooiiiiiiiiiiiii, we vonden het al mooi toen Rob en ik, meid voor meid zag hoe ze getekend werd, en iederkeer weer een traantje er bij.
Toen ik het dan in mijn handen had werd ik helemaal warm van binnen onze meiden daar door jou getekend.
Het zal zeker een plaastje krijgen in het zicht zodat iedereen mee kan genieten van jou tekening en onze meiden. Rob en ik danken je ook erg hartelijk vanuit onze harten en ja ben nog steeds sprakeloos onze dank is niet groot genoeg ................
Lieve groetjes AnjaTeken je Wilga's gastenboek?/Thanks for signing my guestbook Guestbook by GuestWorld Bekijk hier Wilga's gastenboek

TERUG naar "paintings"

TERUG naar mijn miniatuurprojecten

TERUG naar de poppenhuiswinkel