Een eeuwenoud boek, in een antieke groene kaft ligt op de bodem van een kist onder een dikke laag stof. Phoebe graait in de kist en haalt het boek 'The book of shadows' eruit. Phoebe opent het boek en ziet een oud houtsnijwerk van drie vrouwen die om een cirkel staan en spreuken uitspreken en op de eerste pagina de woorden: 'Hear now the words of the witches' 'the secrets we hid in the night the oldest of spells are invold here the great gift of magic is sought'. Al snel komen de zusjes Halliwell er achter dat dit boek niet zomaar een oud boek op zolder is. Als de zusjes Prue,Piper en Phoebe meer te weten komen over het boek, hun erfenis en de unieke krachten die zij hebben ontvangen, moeten ze hun verschillen vergeten om samen sterk te zijn wetend dat zij nu alleen nog op elkaar kunnen vertrouwen. Charmed verkent de relatie tussen drie verschillende zussen en de lasten van de ontdekking van de bovennatuurlijke krachten, die elk van hun heeft en de gevolgen die ze dragen bij het geheim houden van dit familiegeheim voor elke buitenstaander als zij hun plaats vinden in deze wereld.

******

Prue, Piper en Phoebe hebben elk hun eigen problemen in het leven dat ze leiden. Prue werkt bij Bucklands als veilingmeester en moet haar baas er steeds van overtuigen dat zij goed is in haar werk. Piper, een chef-kok, zit in de dezelfde situatie als Prue en Phoebe kan helemaal geen baan houden. Als de zussen op een dag bij elkaar zijn en Phoebe met het ouigi-bord speelt dat de meisjes van hun moeder hebben gekregen, wordt plotseling het woord "zolder" op het bord gespeld. Uit nieuwsgierigheid gaat Phoebe naar boven waar zij een geheimzinnig boek vindt. In het boek "Het Boek der Schaduwen", leest ze een toverformule waardoor de zussen hun geheime machten ontdekken die ze gerfd hebben van hun voorouders. De macht van Prue om voorwerpen te laten bewegen, de macht van Piper om de tijd stil te laten staan en de kracht van Phoebe om in de toekomst te kijken, gebruiken zij het om tegen het kwaad te vechten. Als Prue wordt vermoord, duikt er een lang verloren halfzusje van de drie op: Paige. Zij heeft dezelfde moeder als Prue, Piper en Phoebe.

*******************************Tot zover het verhaal zoals het in werkelijkheid is. Ik ben onlangs in het bezit gekomen van een huis schaal 1:12 dat veel overeenkomsten vertoont met het huis waar de Charmed Ones wonen. Dit huis ga ik schilderen in de kleur van het full size huis en inrichten zoals het full size huis, althans het huis zal als het klaar is de impressie weergeven van het fullsize huis.

In het huis is n van de logeerkamers ingericht als babykamer:

Deze kamer werd later een jongenskamer voor de baby van Piper en Leo.
Op de rechterfoto het huis schaal 1:12 afm. breed 63 cm - diep 50 cm en hoog 120 cm. Nog niet geschilderd etc.

En dit is alvast het 1:12 Book of Shadows met het Triquera-teken:

Klik op het spreukenboek om bij n van de spreuken te komen.


******

BUITENKANT VAN DE VILLA
SLAAPKAMER VAN PRUE
SLAAPKAMER VAN PIPER
SLAAPKAMER VAN WHYATT
DE PARLOR
BADKAMER
ENTREE EN EETKAMER
DE KEUKEN
Teken je Wilga's gastenboek? Guestbook by GuestWorld Bekijk hier Wilga's gastenboek

TERUG naar de hoofdpagina van Wilga's website